31 Mart 2015 Salı

Minecraft Moblar (Canlılar)

Moblar (Canlılar)


  • Creeper: Genelde oyuncuların en gıcık olduğu yaratıktır. Dünya'da spawnlanırlar. Sizi görürse yanınıza sinsice gelir ve patlar. Öldürürseniz barut düşürür. Eğer iskeletler tarafından öldürülürse müzik cd'si düşürürler. Ayrıca gün ışığında yanmayarak size gündüz bile saldirabilirler. Üzerlerine şimşek çakarsa Charged Creeper olurlar ve daha sert patlarlar. /gamerule mobGriefing false komutu girilirse bloklara zarar veremezler. Normal olarak zaten elmas bloğu, obsidyen, katman kayası, zümrüt bloğu gibi bloklara zarar veremezler.

  • Zombi: Öldürürseniz çürük et düşürür. Bazıları zırh takar ve ellerinde demir kılıç veya kürekle spawn olabilirler köylüleri öldürünce köylüler zombi olur. İskeletler gibi, onlar da güneş ışığından etkilenirler. Ölünce içlerinden çürük et ve çok az bir şans ile demir külçesi, patates, havuç veya giydikleri zırhlar, kılıçlar düşer. Dünya'da spawnlanırlar. Kaskları varken güneş ışığından etkilenmezler.

  • İskelet:Size ok atar, bazıları örümceklere biner. Öldürünce kemik düşürürler, bu kemikten kemik tozu yapıp ürünleri çabuk alabilir ya da kemikle kurtları evcilleştirebilirsiniz. Ayrıca bu yaratıklar ok düşürür, bu okları yay ile birlikte kullanabilirsiniz. Çok nadiren, iskeletler yay düşürür, ama bunlar hasarlı yaylardır. Bazen oyunun zorluğu zor ise büyülü yay düşürebilirler.Dünya'da ve seyrek olarak Nether Fortress'lerde spawnlanırlar. Ayrıca güneş ışığından etkilenirler, canları azalır. Ayrıca zırhla spawn olabilirler. Kaskları varken güneş ışığından etkilenmezler.

  • Örümcek Jokeyi:Örümceğe binmiş iskeletlerdir birisini öldürseniz diğeri ondan ayrılarak saldırmaya devam eder. Hardcore(zorlayıcı)modda çıkma olasılığı daha yüksektir.

  • Wither İskeleti: Oyuna Wither Boss ile birlikte 1.4.5 sürümünde eklenmiştir. Siyah iskelettir. Nether Fortress'te spawnlanır ve taş kılıcı vardır. Ölünce kömür, kemik, kurukafa (seyrek) ya da kılıcını (seyrek) düşürür. Size vurursa wither efekti verir ve bu zehirin iki katıdır. Ayrıca wither efekti ile canınız neredeyse görülemeyecek şekle gelir. Yani kaç canınız kaldığını anlayamazsınız.

  • Blaze: Nether'de yaşar, size alev atarak saldırır. Nether'in koruyucularıdır.Öldürünce içlerinden blaze çubuğu düşürürler. Bunu End'e gitmek için ender gözü yaparken kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yaratıklar kartopu sayesinde daha kolay öldürülebilir.

  • Ghast :Hayalettir. Alev topu fırlatır ve hasara neden olur. Patlama sadece cehennem taşını kırabilir. Diğer bloklara zarar veremez. Nether'da spawnlanır. Patronlardan sonra en büyük mobdur(Boyut olarak). Çok az canı vardır. Genellikle ağlar. Ghast'ın attığı ateş toplarını onlara vurarak geri gönderebilirsiniz. Kendinizi cam bir ortama kapattığınızda Ghast sizi göremez, öldüremez ve alev topu atamaz.

  • Cadı: 1.7.2'den önce sadece tapınaklarda ve bataklıklardaki cadı evlerinde spawnlanır. Bize patlayıcı zehir iksiri fırlatır. Hasar alınca iyileştirme iksiri içer. Köylüye benzer ancak büyük bir şapkası vardır. Öldürünce 0-6 şeker, kızıltaş, cam şişe, barut, örümcek gözü, çubuk ve seyrek olarak iksir düşürür. 1.7.2 versiyonuyla her yerde spawnlanabilir hale gelmiştir.

  • Gümüşbalığı: Genelde oyundaki en sinir bozucu yaratık türüdür. Genelde diğer taşlara göre daha zor ve geç kazılması o taşın içinde gümüşbalığı olması anlamına gelmektedir. Gümüşçün bloğu içinden çıkan bu yaratıklar etrafındaki diğer gümüşçün bloklarını kırarak çoğalabilirler .Pek can götürmeseler bile çok küçük olmaları ölmelerini genelde engeller. Ve kötü bir sesi vardır. Stronghold isimli malikanelerde ve en alt katmanlarda bu taşlar bulunabilir ve görüntü olarak normal taş ve taş tuğlalardan farkları yoktur. Ayrıca end portalının yanındada bunların bir spawneri bulunur.

  • Balçık (Sümük): Düzlüklerde 40. seviyenin altında spawnlanırlar. Bunları öldürünce çoğalabilirler. En büyüklerin 10, ortaların 6, küçüklerin ise 4 kalp canı vardır. İçinden balçık topu düşer.Şaşkın yüzü vardır.Yeşil renklidir. Yüzeye çıkması için ışık gereklidir. Bataklıklarda yüzeyde spawnlanabilirler. Küçükleri size bir şey yapamaz.

  • Magma Küpü: Nether'de spawnlanırlar. Balçık ile aynı özelliklere sahiptir. En büyükleri ve büyükleri 8, ortaları 7, küçükleri ve en küçükleri 2,5 kalp zarar verir. Kırmızı renktedir. Gözleri vardır.

  • Dev: Zombiye benzer. 150 kalp canı vardır. Zombiye benzese de zombiden daha büyüktür. Oyunda normalde bulunmasına rağmen, spawnlamak için /summon Giant kodu gerekir(summon komutu 1.7.2 versiyonunda eklenmiştir). Bunun dışında doğada kendiliğinden spawnlanamaz.

  • Zombi Köylü: Zombiler köylüleri öldürünce oluşur veya zombi yumurtasından çıkar. Öldürünce çürük et düşürür.

  • Ender Ejderhası:Sadece End'de doğar, sadece bir tane vardır ve ölünce yeniden doğmaz. Oyunda yaratılan ilk patron yaratıktır ölünce içinden enderdragon yumurtası düşürür. Ancak kıramazsınız. Yanına bir piston koyup ittirir veya TNT ile patlatırsanız çıkar. Öldüğünde +90 level xp kazandırır(Yüksek Lv iseniz daha az düşer). Ender Dragon yumurtası süs olarak kullanılmaktadır şu ana kadar hiçbir özel kullanımı oyuna eklenmemiştir.

  • Wither Boss: Oyuna 1.4.5 sürümünde eklenen 2. Patron yaratıktır. Ender Dragon'a nazaran kafataslarını fırlatır. Bir kafatası oyunculara 1-6 arası kalp götürmektedir (Zırh büyülerine göre değişebilir). Üç Wither İskeleti Kafası ve Dört Ruh Kumu ile üretilir. İlk çıktığında patlama yaparak uçmaya başlar ve kurukafa atar. Canı yarıya inerse yere iner ve oyunculara düz olarak saldırır. Fakat zırh efekti +5 eklenir . Bu oranda Ender Dragon'dan çok daha güçlüdür. Ölünce içinden Nether yıldızı düşürür. Bununla fener yaparak kendinize efektler ekleyebilirsiniz.

Yarı Saldırgan Moblar


  • Enderman: Işınlanma özelliğine sahip bir yaratıktır. End'de ve dünyada spawnlanırlar. Eğer su veya lava değerse canı azalır (hasar alır) ve ışınlanır. Boyu diğer moblardan uzundur, yaklaşık olarak üst üste koyulmuş 3 blok kadardır. Gözüne baktığınızda veya vurduğunuzda saldırır. Öldürürseniz ender incisi düşürür. Ender incisinin özelliği ise fırlatılırsa düştüğü yere sizi ışınlamasıdır fakat 2,5 kalp hasar alırsınız. Ender incisini ender gözü yaparsanız fırlatınca gittiği yeri takip edin bir portal bulacaksınız. Bu portala ender gözlerini koyun. Portalın içine atlayınca sizi End'e götürür. Endermanlar, kafanıza balkabağı takarsanız ya da gözlerine bakmazsanız size saldıramazlar. Enderman'lara kılıçla saldırırken gövdesine veya kafasına nişan alırsanız ışınlanır. Fakat ayağına nişan alırsanız ışınlanır. Ok atmaya kalkarsanız kesinlikle ışınlanır ve size saldırmaya başlar.

  • Örümcek:Öldürürseniz ip ve örümcek gözü düşürür. Dünya'da spawnlanırlar. Örümcekler ürkütücü bir şekilde saldırır. Ayrıca gün ışığında hiçbir örümcek size saldırmaz. Bu yüzden yarı saldırgan yarı pasif moblardır. Canı bizden ve zombi gibi canavarlardan 4 can (2 kalp) daha azdır. Duvarlara tırmanabilirler ve her zaman zıpladığı için okla vurulması zor olup ekstra hasar verebilir. Tek blok yüksekliği ve iki blok genişliğindeki aralıklardan geçebilirler.

  • Zombi Domuzadam: Nether'da spawnlanırlar. Eğer ona saldırırsanız grup halinde size saldırmaya başlar. Öldürünce çürük et, altın parçası, nadiren altın kılıç ve altın külçesi düşürür. Ayrıca domuza yıdırım düşerse domuz,zombi domuzadama dönüşür.

  • Mağara Örümceği:Yalnızca eski madenlerde(Mineshaft) spawnlanırlar. Sizi ısırdıklarında zehirlenirsiniz. Bu zehir 7-15 saniye sürer. Bu örümcekler normallerinden daha küçüktür. Aynı zamanda 1 blok olan boşluk olan yerlerden dahi geçebilirler. Normal örümcek gibi duvarları tırmanma özellikleri vardır.
     

  • Kurt: Evcilleştirilebilirler. Kemik ile kurda sağ tıkladığınızda evcilleşirler fakat tek kemik her zaman yetmeyebilir. Vahşi bir kurda vurursanız kızar ve eğer barışçıl zorluk modunda değilseniz size saldırır. Evcil kurtlar sizi takip eder ve eğer ondan uzaklaşırsanız yanınıza spawnlanır, yalnız kurta sağ tıklayarak onu oturtursanız sizi takip etmez. Kurtlar creeper hariç tüm yaratıklara ve yaratık olmasa bile sizin saldırdığınız ve size saldıran tüm moblara saldırır. Öldürdüğünüzde bir şey düşürmez.

  • Kardan Adam: 2 kar bloğu ve üstüne balkabağı koyunca oluşur. Yaratıklara kartopu atar ve üzerinden geçtiği yerleri karla kaplatır. 4 canı (2 kalp puanı) vardır. Enderdragon ve Blaze hariç hiçbir canavara zarar veremez ancak saldırmaya çalışır.

  • Demir Golem: Oyuncuların yaptığı bir yaratıktır. 4 Demir bloğu ve balkabağından yapılır. Creeper ve Ghast dışında bütün yaratıklara saldırır ve çok güçlüdür. Ayrıca köylerde spawnlanabilirler. Ellerine gül alabilirler. 3-5 demir ve 0-2 gül düşürürler. 100 kalbi vardır ve eğer köylülere saldırırsanız size saldırırlar.

Pasif Moblar


  • Tavuk: Tavuklar her 5-7 dakikada bir yumurtlar. Yumurtayla yere sağ tık yapınca 1/8 ihtimalle civciv çıkar. Öldürürseniz çiğ tavuk eti düşürür. Bunu yerseniz %30 ihtimalle mideniz bulanır. Ayrıca içinden tüy de düşürür ve bu tüyler ile ok yapabilirsiniz. Tohum yerler. Leoparlar evcil değillerse tavuklara saldırırlar.

  • İnek: Herhangi bir kılıçla ya da elinizle öldürdüğünüzde size pişmemiş inek eti ve deri parçası verir. Boş kova ile gelip üzerine tıkladığınızda süt verir. Ateşte öldüklerinde hazır olarak pişmiş inek eti verir. Buğday yerler .                                                                                                                                                                      
  • Koyun: Öldürüldüğü zaman 1 adet yün verir; fakat makas ile kırparsanız 1-3 adet yün elde edersiniz. Renkli yün elde edebilmek için renklere sahip olmalısınız eğer ki renge sahipseniz koyunun üzerine o renk ile tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca koyunlar beyaz dışında kahverengi, koyu ve açık gri, veya pembe renkte spawnlanbilirler. Pembe koyunlar yalnızca yağmur ormanlarında (jungle) spawnlanır. Kurtlar evcil değilse koyunlara saldırır. Buğday yerler.

  • Domuz : Domuzları keserseniz 1-3 arası çiğ domuz eti elde ederseniz. Ateşte yanan domuzdan pişmiş domuz eti (Pirzola) düşer. Üzerine binebilirsiniz. Binebilmek için eğere sahip olmalısınız. Eğerler gizli madenlerdeki veya zindanlardaki sandıklarda nadiren çıkabilir. Bir domuza bindikten sonra havuç oltası yapıp havucu tuttuğunuz yöne domuzun gitmesini sağlayabilirsiniz. Havuç yerler ve havuç köylerde yetişir.

  • Mööntar: Kırmızı renkte üzerinde mantar olan inektir. Mantar adalarında bulunur ,inek ile aynı düşürme olaylarına sahiptir; fakat elinize kase alıp tıklarsanız mantar güveç, kova ile tıklarsanız süt elde edersiniz. Makas ile sağ tıklarsınız mantar düşürür ve normal ineğe dönüşür.

  • At: Oyuna 1.6.0 versiyonunda eklenmiştir. Evcilleştirilme sistemi çok değişiktir. Eyer olmadan binilebilir fakat evcil değilse şahlanarak sizi üzerinden atar. Ayrıca eyer olmadan kontrol edemezsiniz. Evcillerine zırh giydirilebilir. Çeşitleri vardır. Düzlüklerde vahşi olarak bulunabilir.

  • Katır: At ile Eşeğin çiftleşmesiyle olur fakat katırlar çiftleşemez. Eşekten hızlı olup Attan daha yavaştır ve kulakları attan daha uzun eşekten daha kısadır. Zırh giyemez. Sandık yerleştirilebilir. Atlar ve Eşekler çiftleşmek için Altın Havuç yerler.Eşek: At ile birlikte eklenmiştir. Ayrıca çağırı bulunmaz, at çağırdığınızda seyrek olarak gelir. Zırh giyemezler. Fakat üzerlerine sandık yerleştirebilirsiniz. Düzlüklerde vahşi olarak bulunabilir. Atlardan daha yavaşlardır.

  • Leopar: Yağmur ormanlarında yaşayan benekli kedidir. Evcilleştirilmesi biraz zordur balığı elinize alıp hiç kıpırdamadan kedinin size yaklaşmasını,balığı aldıktan sonra sizi sevmesini sağlamalısınız . Kediler evcil haldeyken 3 değişik tipe bürünebilirler. Evcil olmadıkları zaman sizden kaçarlar. Ayrıca leoparlar tavuklara saldırırlar. Creeperlar evcil leopardan korkarlar yanınızda bir evcil kedi varsa creeperlar size yaklaşmaz.

  • Ahtapot : Göllerde okyanuslarda hatta çok küçük ihtimaller ile küçük su birikintilerinde yaşarlar. İçlerinden mürekkep kesesi adı verilen madde elde edilir. Siyah boya olarak kullanılır. Yazı yazmak için kitap, tüy ve mürekkep kesesi ile birleşince kitap ve kalem oluşur. Bununla kitap yapabilirsiniz.

  • Yarasa: Uçan bir karakterdir. Mağaralarda, cadı evlerine ve karanlık seviyesinin düştüğü kapalı ortamlarda bulunur. Size zarar vermezler ve öldürdüğünüzde bir şey düşmez.

  • Köylü : Köylerde yaşarlar. Köylünün işine göre değişen (Büyücü, Kasap, Kitapçı, Çiftçi, Demirci) köylüler bulabilirsiniz . Bu köylüler ile zümrüt karşılığı eşya ya da eşya karşılığında zümrüt elde edebilirsiniz. Köylüler Zombilere karşı savunmasızlardır ve Zombi Köylü adı verilen yaratığa dönüşebilirler. Köyler iklimlere göre değişirler. Son snapshot'ta çiftçi köylüler boş tarım arazilerine buğday diker ve bitkileri toplar. Fakat onları almak imkansızdır.
    • Rahip: İksir, ışıktaşı, kızıltaş satarlar alet veya zırh büyülerler.
    • Kasap: Deri zırh, eyer, ya da pişmiş et satarlar. Çiğ et alırlar.
    • Demirci: Demir veya elmas eşya ya da zırhlar verir.
    • Kitapçı: Kitapık, büyülü kitap veya kalın cam satar. Kağıt, normal veya yazılı kitap alırlar.
    • Çiftçi: Karpuz veya ekmek satar. Pişmiş balık, çiğ tavuk, buğday veya yün alırlar. 10 çakıl ve zümrüte 4-5 çakm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder